Vacature Adviseur

Adviseur in Leiden

Ben jij initiatiefrijk? Doe dat bij ons!

Adviseur Datagedreven werken

32-36 uur € 5.725,00 bij 36 uur (schaal 11)

Sta jij te popelen om je stempel te drukken op de datagedrevenheid van de gemeente Leiden? Als adviseur datagedreven werken krijg je de kans om mee te bouwen aan de toekomst van datagedreven werken bij de gemeente. We zoeken een gedreven collega om samen met de collega's van de afdeling Datadiensten onze dataorganisatie door te ontwikkelen.

Achtergrond
Wij hebben als missie om de gemeente Leiden steeds meer data-gedreven te maken. In Leiden pakken wij onze dienstverlening en onze maatschappelijke opgaven steeds meer data-gedreven aan. Datagedreven werken is bij ons volop in ontwikkeling: we zetten in op waarde creëren met data, bouwen aan ons datafundament, en ontwikkelen onze dataorganisatie. Vanuit de afdeling Datadiensten geven wij hier vorm aan. Wij zoeken een adviseur data-gedreven werken om ons te helpen hier invulling aan te geven.

Wat ga je doen als adviseur Datagedreven werken?
Je ondersteunt bij het ontwikkelen en realiseren van beleid en plannen om de datavolwassenheid van afdelingen te verhogen, en maakt adviezen om de keten van datacollectie, -verwerking en -analyse te optimaliseren. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag om het projectportfolio-management proces op het gebied van data vorm te geven en te ondersteunen. Of je ontwikkelt adviezen om onderdelen van ons datamanagement naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast faciliteer je de ontwikkeling van trainingen, bijeenkomsten om het databewustzijn en de datageletterdheid van onze collega's te vergroten, en communiceer je over data-ontwikkelingen in de gemeente (bijv. door het ontwikkelen van informatieve video's en brochures).
Kortom, je houdt van afwisseling: de opdrachten waar je als adviseur aan werkt liggen in de breedte van het spectrum van data-gedreven werken. Je bent een plannenmaker en implementeert deze ook. Zo kunnen wij concrete stappen vooruit blijven maken. Je begrijpt dat beleid en uitvoering met elkaar verweven zijn. Je zoekt hiervoor draagvlak en zorgt voor verbinding tussen alle betrokkenen. Je brengt adviezen uit aan de datastrateeg of teammanager die passen binnen de context van de organisatie.

Waarom kiezen voor deze functie?
Kies voor de rol van Adviseur Datagedreven Werken bij de gemeente Leiden om een cruciale rol te spelen in de ontwikkeling van datagedreven processen, innovatieve data-oplossingen en persoonlijke groei. Je krijgt de vrijheid en ondersteuning om bij te dragen aan het datagedreven beleid, met aantrekkelijke voordelen en een stimulerende werkomgeving. Een unieke kans om de toekomst van datagedreven werken vorm te geven in een dynamische gemeente.

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een contract van 32-36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Verder bieden wij:

 • Een salaris van maximaal €5.725,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11).
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.
 • Een sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.

Dit ben JIJ
Jij houdt van je vak en je barst van de ideeën. Je bent initiatiefrijk en oplossingsgericht. Je bent analytisch en weet je snel in nieuwe inhoudelijke gebieden te verdiepen. Je bent zowel denker als doener. Daarbij heb je goede communicatieve vaardigheden en weet je collega's mee te nemen met jouw ideeën. Daarnaast vragen wij van jou:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, een relevante opleiding is een pre;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Aantoonbare ervaring met data-gedreven werken;
 • Je bent en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en innovatie.

Ons Team
Datadiensten is één van de 5 teams binnen Informatievoorziening-teams (Applicaties, Informatiemanagement, ICT, Informatiebeheer & archivering) die direct onder de CIO vallen. Team Datadiensten heeft vanuit gemeente Leiden de lead als het gaat om datagedreven werken. Jij maakt onderdeel uit van team Datadiensten.

Datadiensten levert data vanuit een aantal gezamenlijke bronnen en biedt ondersteuning bij uitwerken van datavraagstukken. Het beheer van de basisregistraties, landmeetkundige werkzaamheden, GEO-informatie en het datamanagement zijn centraal ondergebracht in team Datadiensten. Team Datadiensten bestaat uit 30 medewerkers en werkt nauw met de onderzoek adviseurs binnen het team Onderzoek en Data.

De dataspecialisten binnen het team Datadiensten ondersteunen de beleidsmedewerkers van de gemeente met data distributie en -analyse op een diversiteit van thema's. Het team levert een datawarehouse, een aantal dashboards en een uitgebreide GIS-viewer. De ambitie van het team is om zich breder te ontwikkelen naar andere domeinen. Het team specialisten vervult ook een toenemende rol als gegevensmakelaar waarbij zij de toegang faciliteren tot data sets van binnen en buiten de organisatie. Jij zal de samenwerking zoeken binnen team Datadiensten maar ook daarbuiten. Rondom datavraagstukken zoek je de samenwerking met beleidsmedewerkers en binnen Informatievoorziening werk je nauw samen met collega's zoals (strategisch) informatiemanagers, architecten, en privacy officers.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met , Datastrateeg, via . Zij beantwoordt graag al je vragen.

Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer, recruiter via telefoonnummer .Functie:adviseur
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Adviseur NLEx 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures