Vacature Arts Promovendus Kindernefrologie

Arts Promovendus Kindernefrologie in Leiden

Arts promovendus Kindernefrologie

Jij richt je op onderzoek naar factoren die de uitkomst van niertransplantatie bij kinderen verbetert. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in het grootste kinderniertransplantatie centrum van Nederland.
 • Reageer t/m 06-12-2023
 • 47.16.23.TS

 • 32 - 36 uur
 • WO
 • Artsen
 • Reageer t/m 06-12-2023
 • 47.16.23.TS

Je gaat als arts-onderzoeker verschillende projecten uitvoeren waarbij het groeiende kind en zijn/haar afweersysteem centraal staat. Zo bestuderen we specifiek de adolescenten en vergelijken deze met de hele jonge kinderen. Je zult hierbij gebruik maken van enerzijds een biobank en daarnaast ook nieuwe patiënten includeren. Met het patiënten materiaal ga je immunologische en farmacologische testen uitvoeren in het laboratorium.

Deze biomarker experimenten worden vervolgens gekoppeld aan klinische uitkomsten van de patiënten zoals afstotingsreacties of verlies van het orgaan. Je beheert daarbij de database waarin je alle gegevens opslaat en voert zelf de werkzaamheden uit die leiden tot een publicatie van je data. Dit onderzoek resulteert uiteindelijk in een promotie in 3 jaar (bij voltijd) op de afdeling Kindergeneeskunde en Nefrologie/Transplantatie van het Erasmus MC.

Onze afdelingen zijn onderdeel van het Erasmus MC Transplantatie Instituut wat mogelijkheden biedt om je breed in het transplantatie veld te ontwikkelen. Daarnaast is het kinderniertransplantatie programma in het Sophia Kinderziekenhuis het grootste in Nederland. We zijn erkend in twee grote Europese Netwerken, wat kansen biedt om internationale samenwerkingen aan te gaan.

Werkomgeving

De afdeling kindernefrologie in het Sophia Kinderziekenhuis is verantwoordelijk voor de nefrologische zorg bij kinderen voor de gehele regio Zuid West Nederland. We zijn een full facility afdeling waarbij alle behandel entiteiten beschikbaar zijn van dialyse, plasmaferese tot aan transplantatie. Wat betreft dialyse en transplantatie hebben we ook een superregionale functie. Daarbij leveren we deze zorg ook voor de kinderen uit de regio Leiden en Utrecht. Het niertransplantatie programma is met 10-15 niertransplantaties per jaar het grootste van Nederland.
Het team bestaat uit 4 kindernefrologen en een fellow kindernefrologie. We zijn een hecht team dat elkaar goed aanvult. Ook zijn we ambitieus en wetenschappelijk gedreven om de patiëntenzorg in ieder domein te blijven verbeteren. Dat blijkt uit de patiënten en wetenschappelijke besprekingen die we wekelijks organiseren. Het laboratorium van de transplantatie immunologie kent meerdere promovendi waar je onderdeel van zal gaan uitmaken.
Naast artsen bestaat het nierteam ook uit dialyse verpleegkundigen, consulent verpleegkundigen, een onderwijskundige, een maatschappelijk werker, een psycholoog en een pedagogisch medewerker. Samen met dit vaste team met veel ervaring zorgen we ervoor dat elke nierpatiënt de beste zorg krijgt. Hierbij is ook aandacht voor het sociale aspect.

Profiel

 • Je bent arts en geïnteresseerd in het verbeteren van de uitkomst van niertransplantaties bij kinderen.
 • De veranderingen in de immunologische en farmacologische eigenschappen van het opgroeiende kind boeien je.
 • Je zou graag in meer detail zelf in het laboratorium willen gaan onderzoeken.
 • Je hebt wetenschappelijke ambities en wilt graag een promotietraject doorlopen met als doel te promoveren.

Bekijk hier de voorwaarden voor indiensttreding bij Erasmus MC.

Wat bieden wij

 • Een tijdelijk contract voor 36 maanden.
 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.292,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Je kunt zowel fulltime als parttime werken. Samen bespreken we jouw inzetbaarheid op de afdeling bij parttime werken. Een goede werk-privébalans vinden we belangrijk. Ook deels thuiswerken en 4 x 9 uur werken is mogelijk.
 • Een 13e maand die we al in november uitkeren en een persoonlijk reiskostenbudget.
 • Doorgroeimogelijkheden en opleidingen.
 • Een pensioenverzekering bij het ABP. Wij nemen circa 2/3 van de maandelijkse bijdrage voor onze rekening.
 • Sportfaciliteiten in het Erasmus MC. En heb je een lekke band? Onze fietsenmaker repareert deze graag.

Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Universitair Medische Centra.

Inhoudelijke vragen over de vacature? Femke Vrieling-Prince, kindernefroloog, beantwoordt deze met plezier via .

Liever eerst een dag meelopen? Dat kan! Schakel met Huib de Jong via om deze dag in te plannen.

Stap 1 - Solliciteren

Enthousiast over deze functie en herken je jezelf in het profiel? Solliciteer dan via de sollicitatiebutton op deze vacature. Onze recruiter stuurt je direct een ontvangstbevestiging.

Stap 2 - Selectie

We laten je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Stap 3 - Gesprek

Je bent uitgenodigd voor een gesprek, mooi! In dit eerste gesprek leren we elkaar kennen en kijken we of we bij elkaar passen. Ook kun jij een goed beeld vormen van de functie, de afdeling en het Erasmus MC. Als het gesprek positief verloopt, volgt er vaak nog een tweede gesprek.

Stap 4 - Arbeidsvoorwaarden

Gefeliciteerd! Je bent aangenomen. Je toekomstige leidinggevende bespreekt het salaris en het dienstverband met je. Ook krijg je meer informatie over onze overige arbeidsvoorwaarden.

Stap 5 - Aan de slag

Het is zover: je eerste werkdag! Leuk dat je bij ons aan de slag gaat. Je wordt ontvangen door je nieuwe afdeling en krijgt daar alle informatie die je nodig hebt. Heel veel werkplezier bij het Erasmus MC!


Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen: in zorg, onderwijs en onderzoek

Wij zijn geworteld in Rotterdam en werken in een prachtige state-of-the-art omgeving. Met toewijding en passie werken we aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Dit bereiken we met een verscheidenheid aan talent en kennis. We hechten aan diversiteit en gelijke kansen voor iedereen. Een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen er mag zijn.

Solliciteer voor Arts promovendus Kindernefrologie

Verzenden

Vragen over werken bij Erasmus MC?

Neem contact op met ons team Recruitment.

Neem contact op.Functie:arts promovendus
Startdatum:23-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5292 – 5292
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Erasmus MC via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Arts Promovendus Kindernefrologie Erasmus MC 23-11-2023

Bekijk ook andere vacatures