Vacature Beleidsadviseur Gezondheid

Beleidsadviseur Gezondheid in Leiden

Ben jij bevlogen? Doe dat bij ons!

Beleidsadviseur gezondheid

32-36 uur, schaal 10 (max. €5009,00 bij een 36-urige werkweek)

Ben jijiemand met kennis van en ervaring met de ontwikkelingen in het sociaal domein en met name het lokaal gezondheidsbeleid. Iemand die uitwerking wil geven aan de nieuwe gezondheidsvraagstukken, het verbeteren van de gezondheid van de Leidenaren en aandacht heeft voor samenhang in de verschillende opgaven? Leg je daarbij ook de verbinding met stedelijke ontwikkelingsopgaven en de samenwerking met wetenschappelijke instellingen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga je doen als Beleidsadviseur GEZONDHEID?

Je geeft mede vorm aan het te formuleren gemeentelijke gezondheidsbeleid voor de komende jaren alsmede aan de uitvoering daarvan. Je bent in het bijzonder verantwoordelijk voor de uitvoering van een Leidse aanpak rond 'Eenzaamheid en Mentale gezondheid' (ook specifiek voor jongeren). Voor de aanpak hiervan is inmiddels een concept plan van aanpak opgesteld dat na consultatie van stadspartners en bestuurlijke besluitvorming in een actieplan/uitvoeringsprogramma dient uit te monden.

Ook coördineer je programmering, organisatie en samenwerkingsagenda tussen gemeente, wetenschap, maatschappelijke partijen en stakeholders in het Leiden Healthy Society Centre. Je hebt aandacht voor concrete projecten alsook nieuwe technologische ontwikkelingen binnen het gezondheidsdomein. Met de aansturing van een Leidse 'Gezondheidstafel' draag je bij aan kennisuitwisseling, afstemming en samenwerking tussen de sociale, economische en fysieke beleidsafdelingen en geef je met collega's invulling aan een integraal gemeentelijke gezondheidsbeleid.

DIT KRIJG JIJ

Ons aanbod voor jou is een werkweek van 32-36 uur en een salaris van maximaal €5009,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • Een contract van 32 - 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Als het van beide kanten bevalt kan het contract na het eerste jaar verlengd worden met 2 jaar. Na die periode zal in overleg bekeken worden of je in vaste dienst kan treden.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

Dit ben JIJ

Je bent/hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt kennis van ontwikkelingen in het brede sociale maatschappelijke domein, bij voorkeur op het gebied van lokaal gezondheidsbeleid en de actuele landelijke ontwikkelingen op dat gebied. Je weet de verbinding te maken met wetenschap en gemeentelijk beleid en hanteert een projectmatige aanpak. Ervaring met accounts en de gemeentelijke P&C-cyclus strekt tot de aanbeveling. Je hebt een duidelijke antenne voor politiek-bestuurlijke belangen. Je bent initiatiefrijk, een verbinder en bent goed in staat om anderen binnen jouw netwerk met enthousiasme te motiveren om samen het beste resultaat te behalen. Je hebt goede communicatieve- en adviesvaardigheden en bent een stevige gesprekspartner voor zowel politiek, uitvoeringsorganisaties, stadspartners en kennisinstellingen.

ONze afdeling

Je komt te werken in het Beleidsteam Maatschappelijke Ontwikkeling van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling binnen het expertiseteam Sport, Gezondheid en Welzijn. We geven uitvoering aan de overkoepelende visie: iedereen telt en doet mee. Dat doen we met zo'n kleine 70 (beleids)medewerkers; we werken in wisselende samenwerkingsverbanden binnen het team; waarbij collegialiteit en de ander succesvol maken belangrijke waarden zijn. We hebben hart voor - de inwoners van - de stad en combineren dat met de nodige zakelijkheid. We zijn actief in diverse regionale samenwerkingsverbanden en werken daarnaast actief samen met georganiseerde partners in de stad. We experimenteren met flexwerken en hebben regelmatig (thema)teambijeenkomsten.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE

Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met , teamcoördinator via . Hij beantwoordt graag al je vragen.

TYPISCH LEIDEN

Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!Functie:beleidsadviseur gezondheid
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Beleidsadviseur Gezondheid NLEx 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures