Vacature Beleidsadviseur Ouderenwelzijn

Beleidsadviseur Ouderenwelzijn in Leiden

Ben jij bevlogen? Doe dat bij ons!

Beleidsadviseur Ouderenwelzijn

32-36 uur, schaal 10 (max. € 5009- bij een 36-urige werkweek)

Ben jijiemand met kennis van en ervaring met de ontwikkelingen in het sociaal domein en in het bijzonder het welzijn van ouderen? Iemand die integraal naar vraagstukken kijkt en met collega's invulling wil geven aan de grote vraagstukken rondom vergrijzing? Iemand die graag "out of the box" denkt? Leg je daarbij ook de verbinding met stedelijke ontwikkelingsopgavenop hetgebied van wonen en zorg bij ouderen? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga je doen als Beleidsadviseur OUDERENWELZIJN ?

Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie op het dossier langer zelfstandig wonen. Leiden vergrijst en veel ouderen moeten tot op hogere leeftijd thuis blijven. Dit brengt veel vraagstukken met zich mee, die jij overziet en aan elkaar verbindt. Dit vraagt dat je een brede blik hebt en je snel inleest op diverse onderwerpen. Je werkt makkelijk samen met collega's in de organisatie en onderhoud een netwerk van een groot en divers aantal partners in de stad. Zo adviseer je in woningbouwprojecten, participeer je in het opstellen van de Woonzorgvisie en organiseer je het Platform Langer Zelfstandig Wonen waar alle organisaties in de stad die voor de doelgroep staan aan deelnemen. Ook neem je deel aan de regionale werkgroep Ouderen en ben je betrokken bij de regionale ketenaanpak rond valpreventie bij de uitvoering van het Integraal Zorg Akkoord (IZA).

Tevens geef je aansturing aan het dementiebeleid binnen de gemeente in samenwerking met partners. Je bent contactpersoon voor Leyden Academy on Vitality and Aging en geeft breder vorm en inhoud aan de samenwerkingsagenda tussen de gemeente en de vele onderzoeksinstellingen in Leiden. Je hebt aandacht voor concrete projecten alsook nieuwe technologische ontwikkelingen binnen het welzijnsdomein in het algemeen en ouderen in het bijzonder. Naast de activiteiten in Leiden ben je ook actief breder in de regio en vertegenwoordig je de andere gemeenten om Leiden heen in het contact met het zorgkantoor en zorgverzekeraar.

DIT KRIJG JIJ

Ons aanbod voor jou is een werkweek van 32-36 uur en een salaris van maximaal € 5009,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • een contract voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS-businesscard.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

Dit ben JIJ

Je hebt een HBO+/WO werk- en denkniveau. Je hebt kennis van ontwikkelingen in het brede sociale maatschappelijke domein, specifiek op het gebied van ouderenwelzijn. Je kan landelijke beleidsregels en wetenschappelijke bevindingen vertalen naar concrete projecten of adviseert hierop. Ervaring met accounts en de gemeentelijke P&C-cyclus strekt tot de aanbeveling. Je hebt een duidelijke antenne voor politiek-bestuurlijke belangen. Je bent initiatiefrijk, een verbinder en bent goed in staat om anderen binnen jouw netwerk met enthousiasme te motiveren om samen het beste resultaat te behalen. Je hebt goede communicatieve- en adviesvaardigheden en bent een stevige gesprekspartner voor zowel politiek, uitvoeringsorganisaties, zorgorganisaties en kennisinstellingen.

ONze afdeling

Je komt te werken in het Beleidsteam Maatschappelijke Ontwikkeling van het Cluster Participatie en Maatschappelijke Ontwikkeling binnen het expertiseteam Sport, Gezondheid en Welzijn. We geven uitvoering aan de overkoepelende visie: iedereen telt en doet mee. Dat doen we met zo'n 70 (beleids)medewerkers. We werken in wisselende samenwerkingsverbanden binnen het team, waarbij collegialiteit en de ander succesvol maken belangrijke waarden zijn. We hebben hart voor - de inwoners van - de stad en combineren dat met de nodige zakelijkheid. We zijn actief in diverse regionale samenwerkingsverbanden en werken daarnaast actief samen met georganiseerde partners in de stad. We experimenteren met flexwerken en hebben regelmatig (thema)teambijeenkomsten.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE

Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met , teamcoördinator via . Hij beantwoordt graag al je vragen.

Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. Doe dit zo snel mogelijk en in ieder geval vóór 10 december , dan sluit de vacature. De mogelijkheid bestaat echter dat de vacature eerder sluit als we dé kandidaat gevonden hebben.

Alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Sandra Warmerdam via telefoonnummer . Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

TYPISCH LEIDEN

Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!Functie:beleidsadviseur/medewerker
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5009 – 5009
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Beleidsadviseur Ouderenwelzijn NLEx 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures