Vacature Data Scientist Duurzaam

Data Scientist Duurzaam in Leiden

Data Scientist duurzaam werk en smart organisations

Type dienstverband: Vacature Locatie: Leiden Opleidingsniveau: WO Uren per week: Fulltime - 40

Data Scientist duurzaam werk en smart organisations

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Data Scientist in Leiden!

Bij TNO werken bevlogen experts die hun stempel drukken op deze tijd. Want dit is de tijd om te innoveren. Om de wereld van werk verder te helpen. Dit is de tijd om te werken aan systeeminnovaties voor het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van werkenden voor Nederland en andere Europese landen. Kom werken bij TNO als Data Scientist duurzaam werk en smart organisations en druk ook jouw stempel op deze tijd!

Wat ga je doen?

Duurzame inzetbaarheid van mensen is van groot belang. Niet alleen voor Nederland, maar ook voor Europa. De expertise groep Sustainable Productivity and Employability bestaat uit psychologen, bewegingswetenschappers, gezondheidswetenschappers, sociologen, data scientists en methodologen (ruim 45 medewerkers). Zij zetten zich in voor het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van werkenden. Dat doen wij door te werken aan oplossingen waarmee de totale groep werkenden zo lang mogelijk gezond, vitaal en bevlogen aan het werk blijft. Om dit te bereiken doen we onderzoek, ontwikkelen en evalueren we interventies en oplossingen op het terrein van Foresight, skills matching, ontwikkeling ("leven lang leren"), het aanpassen van het werk (job crafting) en mobiliteit (met aspecten rondom flexibilisering).
Als Data Scientist werk je in het team Smart Organisations. Dit team bestuit uit 7 collega's. Er is veel kennis over arbeidsmarktonderzoek, statistiek en modelleren. Wat we nu nog missen is kennis van machine learning, deep learning en neural networks. Hier kom jij om de hoek kijken. Jij voert in teamverband verschillende (inter)nationale onderzoeks- en adviesprojecten uit. Doel hiervan is om de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van werknemers te bevorderen en te borgen. Daarbij ligt jouw focus op het uitvoeren van kwantitatief onderzoek, zoals:

  • Het voeren van complexe data-analyses voor gezondheids- en arbeidsdata uit met behulp van statistische methoden, machine learning-algoritmen en data visualisatietools om trends, patronen en inzichten te identificeren
  • Analyseren van teksten met textmining en Natural Language Processing.
  • het ontwikkelen van data infrastructuur;
  • koppeling van databestanden (big data);
  • tooling en implementatie.
  • het borgen van kennis over machine learning, deep learning en neural networks in het team.
  • het publiceren van onderzoeksresultaten, ook in wetenschappelijke tijdschriften

Je gaat samenwerken met vakinhoudelijk experts en een TNO breed netwerk van Data Scientists die werken aan geavanceerde analytische methoden en artificiële intelligentie (AI). Bijvoorbeeld de ontwikkeling van conceptuele en theoretische verklaringen omtrent beroepsmobiliteit en de betekenis van vaardigheden (skills). Vanuit je rol zorg je voor de verbinding tussen de sociale wetenschappers van de afdeling en de AI specialisten van andere afdelingen. Zo draag je bij aan ontwikkeling en innovatie binnen de afdeling SPE en de unit Healthy Living and Work. Daarnaast werk je mee aan projectvoorstellen, offertes, (beleids- en advies) rapporten en artikelen in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands.

Wat wij van jou verwachten

Je hebt aantoonbare ervaring met machine learning, deep learning en neural networks . Denk aan werken met analyse- en programmeersoftware (R, Python, Matlab), up-to-date kennis over artificiële intelligentie en tekst mining #LI-Hybrid
Je hebt ervaring als onderzoeker en je vindt het ook leuk om te publiceren. De ervaring kan je prima opgedaan hebben in bijvoorbeeld een PhD.
Je hebt affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en arbeidsmarktonderzoek. Het maken van maatschappelijke impact is waar jij het voor doet.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 4.500,- en € 5.750,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Daarnaast kun je bij TNO een 'menu' aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:


TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .
Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 6 december 2023. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.
Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.Functie:data scientist duurzaam
Startdatum:15-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4500 – 5750
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met TNO via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Zoeterwoude
  2. Data Scientist Duurzaam TNO 15-11-2023

Bekijk ook andere vacatures