Vacature Erfgoed Starter

Erfgoed Starter in Leiden

Collectiebeheerder (Erfgoed Starter)

24 uur maximaal € 3.176,00 bij 36 uur (schaal 5) Een tijdelijke functie voor een periode van 24 maande

Word jij onze Collectiebeheerder (Erfgoed Starter)? Als Erfgoed Starter krijg je de kans om in twee jaar tijd diverse aspecten van collectiewerk te ervaren, van tentoonstellingen tot depotverbeteringen. Pak deze kans om je carrière in de erfgoedsector te starten!

Wat ga je doen als Collectiebeheerder (Erfgoed Starter)?
Als Collectiebeheerder (Erfgoed Starter) maak je deel uit van de afdeling Programma en Collectie.
De afdeling Programma en Collecties beheert een internationaal bekende collectie, op zaal en in de depots. In een klein en hecht team zorgt de afdeling voor de realisatie van omvangrijke tentoonstellingen, kleine presentaties en zaalwissels.

De tijdelijke functie van Collectiebeheerder (Erfgoed Starter) wordt mogelijk gemaakt door de regeling 'Erfgoed Starters' via het Mondriaan Fonds door het Ministerie van OCW. Museum De Lakenhal wil een startende collectiemedewerker hiermee de kans geven om in een afwisselende functie ervaring op te doen rond vele facetten van collectiewerk.
Samen met je collega's ga je voor de collectie op zaal en in de depots zorgen. Zo help je mee bij het verrichten van depot-, transport- en behoudswerkzaamheden. Ook ga je meewerken aan de inrichting en ontmanteling van tentoonstellingen en verschillende collectieprojecten rond depotverbeteringen en conservering-, als ook registratieprojecten.
Een deel van jouw werkzaamheden vinden plaats in ons extern depot in Den Haag.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
Als Collectiebeheerder (Erfgoed Starter) krijg je de unieke kans om twee jaar lang betrokken te zijn bij het beheer van een internationaal bekende collectie. Samen met een hecht team werk je aan tentoonstellingen, zaalwissels en depotverbeteringen. Een dynamische rol voor een beginnend erfgoedprofessional en een mooie springplank naar de functie van Collectiebeheerder!

DIT KRIJG JIJ
Als Collectiebeheerder (Erfgoed Starter) kom je in dienst bij de gemeente Leiden waar Museum De Lakenhal een onderdeel van is. Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 3.176,00 bruto per maand (schaal 5), o.b.v. 36-urige werkweek. We willen jou ruim de kans geven om ervaring op te doen en bieden een contract aan van 24 uur voor twee jaar. Verder bieden we jou:

  • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
  • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS businesscard.
  • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ
Je bent een beginnend erfgoed professioneel met aantoonbare affiniteit met musea en collectiebeheer. Je hebt bijvoorbeeld een afgeronde opleiding bij de Reinwardt Academie of een andere vergelijkbare opleiding gevolgd. Je werkt accuraat en bent leergierig. Je houdt ervan om de handen uit de mouwen te steken en aan te pakken. Met een frisse blik en eigen ideeën denk je mee aan oplossingen van uitdagingen die je tegenkomt. Tenslotte heb je minder dan vijf jaar werkervaring in de erfgoed- en/of beeldende kunstsector en heb je niet eerder bij Museum De Lakenhal gewerkt.

ONZE ORGANISATIE
De organisatie van Museum De Lakenhal bestaat uit 37 medewerkers met een gezamenlijke omvang van 33 fte, verdeeld over 5 afdelingen (Conservatoren, Programma en Collectie, Publiek, Bedrijfsvoering, Directie). Wij werken samen met ruim 30 vrijwilligers en diverse detacheerders, stagiairs en museumdocenten die extern worden ingehuurd.

Museum De Lakenhal streeft erna om een afspiegeling te zijn van de beroepsbevolking van Leiden. We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom zijn we vooral nieuwsgierig naar jouw en jouw talenten die je verder wilt ontwikkelen en inzetten in de geboden functie.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met , . Zij beantwoordt graag al je vragen.
Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv voor 10 december 2023 . De gesprekken vinden plaats in de week van 18 december 2023. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer . Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.
Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk.

MUSEUM DE LAKENHAL

Functie:erfgoed starter
Startdatum:27-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3176 – 3176
Uren per week:24 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Zoeterwoude
  2. Erfgoed Starter NLEx 27-11-2023

Bekijk ook andere vacatures