Vacature Funtioneel beheerder

Funtioneel beheerder in Leiden

FUNCTIONEEL BEHEERDER

Leiden | 2 x 32 uur per week | max. € 4.537,- bij 36 uur (schaal 9)

Ben jij een functioneel beheerder met affiniteit met applicaties in het domein publiekszaken of bedrijfsvoering? Dan zoeken we jou!

WAT GA JE DOEN ALS FUNCTIONEEL BEHEERDER?

Gemeenten zijn steeds meer afhankelijk van systemen voor dienstverleningsprocessen. Als deze systemen niet goed werken, merken de burgers en ondernemers uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude dat direct.

In de rol van functioneel beheerder werk je bij de gemeente Leiden en werk je nauw samen met de collega functioneel beheerders, gebruikers en stakeholders binnen het domein bedrijfsvoering.

Wat ga je precies doen?

We zoeken een functioneel beheerder voor het domein publiekszaken, specifiek voor de applicaties die voor VTH (Vergunningen, Handhaving en Toezicht) en het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet) worden gebruikt. Het gaat o.a. om de applicaties Templafy, Powerbrowser, Berkeley Bridge en Tercera-GO. Jouw focus zal in eerste instantie liggen op het functioneel beheer van de sjablonen applicatie Templafy. Deze is van groot belang voor de uitvoering van de Omgevingswet die binnenkort in werking treedt. Je bent verantwoordelijk voor de werking van deze applicatie maar daarnaast ook voor de juiste werking en aanpassingen van bijvoorbeeld de brieven en sjablonen voor de Omgevingswet. Samen met 3 collega functioneel beheerders pak je de uitdagingen op die op julie afkomen en dat zijn er genoeg! We zoeken iemand die zin heeft om samen met de collega’s deze uitdagingen aan te gaan.

Daarnaast zoeken we een functioneel beheerder voor een gevarieerd pakket aan applicaties in het domein bedrijfsvoering, namelijk voor de afdeling Juridische Zaken de applicaties Octopus en Octobox. Voor de afdeling Facilitaire Zaken de applicaties Cardacces en Cardsonline en Outlook Roombooker. Sommige van deze applicaties zijn recent vernieuwd of in gebruik genomen en er is sprake van gevarieerde groepen gebruikers en stakeholders. We zoeken een enthousiaste functioneel beheerder die zich snel deze applicaties eigen kan maken en die het leuk vindt om te schakelen tussen deze applicaties, gebruikers en werkzaamheden die dit met zich meebrengt.

In het dagelijks beheer pak je o.a. vragen van gebruikers op en werk je aan het oplossen van incidenten of het voorbereiden van wijzigingen. Ook zorg je bijvoorbeeld voor het beheer van koppelingen en het up to date houden van de documentatie. Naast de reguliere beheertaken van bestaande applicaties, werk je ook mee aan projecten voor vervanging en verbetering van het gebruik van deze applicaties. Je zorgt er tevens voor dat gemeentebeleid uitgevoerd kan worden. De gebruikersgroepen zijn groot en divers en zij zijn afhankelijk van het goed functioneren van de applicaties voor hun dagelijkse werkzaamheden. Kortom, het is een dynamische omgeving waarin geen dag hetzelfde is!

DIT KRIJG JIJ

Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 4.537,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Verder bieden wij:

 • Een contract van 32 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
 • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS businesscard.
 • Een sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • Een mobiele telefoon, laptop en kantoorbenodigdheden voor thuis (bv. extra beeldscherm en bureaustoel) krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ

Jij bent een enthousiaste professional die zijn/haar communicatieve vaardigheden uitstekend weet in te zetten in de rol van functioneel beheerder. Jij bent resultaatgericht, analytisch sterk en een probleemoplosser pur sang. Samenwerken staat hoog in het vaandel voor jou. Je bent goed in plannen, nauwkeurig en stressbestendig. Wat jou onderscheidt is jouw vermogen om ingewikkelde zaken op een begrijpelijke manier uit te leggen aan gebruikers. Flexibiliteit en ervaring met projectmatig werken zijn voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast beschik je over:

 • Een HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als functioneel beheerder
 • Kennis van processen binnen de genoemde domeinen bij de overheid is een pré
 • Kennis van BiSL is een pré

Verder ben je leergierig en bereid om je te verdiepen in de taken en verantwoordelijkheden van jouw collega functioneel beheerders binnen het team Applicaties.

Heb je geen specifieke werkervaring als functioneel beheerder, maar wel enkele jaren aantoonbare ervaring op het gebied van ICT/beheer en de drive om jezelf verder te ontwikkelen in functioneel beheer? Dan nodigen we je van harte uit om ook te solliciteren!

ONS TEAM

Het functioneel beheer van de applicaties waar de 4 regiogemeenten mee werken, is centraal ondergebracht bij team Applicaties van de gemeente Leiden. Als functioneel beheerder kom je straks te werken in dit team van 65 medewerkers. We werken samen met de regiogemeenten aan het versterken van de dienstverlening op het gebied van informatievoorziening. Jij werkt nauw samen met andere functioneel beheerders, gebruikers en stakeholders binnen één van de domeinen (Publiek, Sociaal, Bedrijfsondersteuning of Ruimte).

Hierbij stellen een aantal collega’s zich voor: Madelon:“De functie is uitdagend en veelzijdig in een enthousiast en gedreven team”, Willem:“Zoek je leuk werk in een fijn team, dan is functioneel beheerder bij gemeente Leiden de baan voor jou”, Jorinde: “Een team met collega’s die enthousiast zijn over het vak. Veel disciplines en dus veel variatie!”

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE

Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met John Donker, senior team Applicaties via 06-350 8448 of Carola Slierings, senior team applicaties via 06-2117 2718. Zij beantwoorden graag al je vragen.


Meteen enthousiast?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren via onze sollicitatiepagina. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv. Geef in je motivatiebrief aan voor welke functioneel beheer functie je interesse hebt. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we twee geschikte kandidaten gevonden hebben, sluiten we de vacature. Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer, corporate recruiter via telefoonnummer 06-5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

TYPISCH LEIDEN

Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Onze gemeentelijke organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van de diverse inwoners van onze stad. Het maakt niet uit wat je afkomst is, wat je gelooft of van wie je houdt; we willen een organisatie zijn waar iedereen zich thuis voelt!

We zoeken collega’s die ons helpen bouwen aan een duurzame, sociale en

toekomstbestendige stad en gemeente.

 

WIJ ZIJN GEMEENTE LEIDEN.

1WIE BEN JIJ?

Bekijk de vacature ook op Werken in de Leidse Regio.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Trefwoorden: Functioneel Beheer, Functioneelbeheer, ICT Beheer, Publiekszaken, Vergunningen, Handhaving, Toezicht, DSO, Templafy, Powerbrowser, Berkeley Bridge, Tercera-GO, BiSL, OverheidFunctie:Functioneel beheerder
Startdatum:22-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3167 – 4537
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Gemeente Leiden via onbekend of 06-3508448 . Of bezoek hun website https://www.werkenindeleidseregio.nl/vacatures.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Funtioneel beheerder Gemeente Leiden 22-11-2023

Bekijk ook andere vacatures