Vacature Manager Sales

Manager Sales in Leiden

Manager Sales (1 jaar)

De Hortus botanicus Leiden is op zoek naar een tijdelijke Sales Manager in verband met zwangerschap- en ouderschapsverlof. Start op 15 februari 2024 voor 1 jaar.

De Tuinkamer, de Oranjerie en de Wintertuin. Namen die duidelijk horen bij een unieke evenementenlocatie. Jij weet deze en andere sfeervolle zalen als Sales Manager te verhuren aan uiteenlopende gezelschappen. En wel zo dat de evenementen die er plaatsvinden uitstekend verlopen, naar tevredenheid van je opdrachtgevers. Jouw hospitality-DNA is onmisbaar voor deze vacature voor 38 uur per week bij Hortus botanicus in Leiden.

Dit doe je voor ons
Gastvrijheid verkopen aan groepen en bedrijven in de vorm van compleet verzorgde zaalverhuur op een unieke locatie. Met jouw inlevingsvermogen en je drang om mensen te ontzorgen, koppel je de juiste commerciële inzichten aan de wensen van de klant. Van bruidsparen tot het LUMC, dus zowel particulier als zakelijk. Bovendien zorg je dat alles, voor zo'n 500 ontvangsten en 220.000 bezoekers per jaar, tot in de puntjes is geregeld. Is er een spreker nodig vanuit Hortus botanicus? Jij organiseert het. Eten en drinken voor de hele groep? Dat regel jij, samen met de vaste cateraar. En moet je een keer een avond of in het weekend aanwezig zijn? Ook geen probleem. Je houdt het initiatief bij het:

 • behandelen van alle offerteaanvragen van a tot z.
 • plaatsen, beheren en coördineren van bestellingen bij leveranciers.
 • opstellen van draaiboeken, informeren, aansturen en overdragen van reserveringen naar de uitvoerende afdelingen of partijen.
 • realiseren van nieuwe business en het onderhouden van bestaande relaties, zoals 'Vrienden van de Hortus' en relaties van de Universiteit Leiden.
 • actief bezoeken van netwerkevents, beurzen en andere interessante bijeenkomsten voor het onderhouden en uitbreiden van de naamsbekendheid.

Jij hebt hét

 • een hbo-diploma van de Hogere Hotelschool of Hospitality.
 • minstens 3 jaar werkervaring, het liefst in de culturele sector. Bijvoorbeeld als Accountmanager Fondsenwerving of als Sales- en Eventmanager.
 • kennis van event manager software.
 • politieke en organisatorische sensitiviteit.
 • een netwerk in Leiden of de regio dat van toegevoegde waarde is voor de Hortus.
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Wist je dat
De Hortus botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Het beslaat ongeveer 4 hectare in de binnenstad en de tuinen zijn opgedeeld in kleine stukken met allemaal een eigen thema. Als instituut is de Hortus onderdeel van de Universiteit Leiden.

Je vindt er meerdere evenementenlocaties met een uniek karakter. Elk met een eigen sfeer, uitstraling en verhaal, geschikt voor zowel kleinere als grotere evenementen. In totaal zijn bij deze culturele onderneming zo'n 200 mensen betrokken, waarvan het grootste deel als vrijwilliger. Desondanks is het een compacte organisatie, waar iedereen elkaar kent. Hier ben jij als echte teamspeler en motivator de grondstof die anderen laat opbloeien. Bovendien doen we alles samen en ben je nooit te beroerd zelf de handen uit de mouwen te steken. Naast de verhuur van de zalen zijn er ook regelmatig educatieve rondleidingen, workshops en andere georganiseerde activiteiten rondom alles wat groeit en bloeit.

Wie zijn wij
Zonder te overdrijven is dit de allermooiste werkplek van Leiden en omgeving. Omgeven door water, bloemen en monumentale bomen, gevestigd in een historisch pand aan de gracht. Aantrekkelijker wordt het nergens. De Hortus botanicus is prima bereikbaar, of je nu uit Leiden zelf komt, of bijvoorbeeld uit Den Haag, Haarlem, Gouda of Alphen a/d Rijn. En zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.

Wat bieden wij jou
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal €3.539 tot en maximaal €4.036 op basis van een 38-urige werkweek.

 • een jaarcontract voor 38 uur per week.
 • ruime scholingsmogelijkheden.
 • een laptop.
 • reiskostenvergoeding van maximaal €45 per maand.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, fietsplan en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kan je nalezen op: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij .


Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met , , tel. of .Functie:sales manager
Startdatum:16-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3539 – 4036
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Universiteit Leiden via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Manager Sales Universiteit Leiden 16-11-2023

Bekijk ook andere vacatures