Vacature Projectleider Energie-infrastructuur

Projectleider Energie-infrastructuur in Leiden

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN

Projectleider Energie-Infrastructuur

36 uur, max. € 5.725 - | 17,05% individueel keuzebudget iedere maand boven op je salaris |

De wegen naar Leiden zijn helder, maar onze elektriciteitsnetwerken vragen om verbetering en innovatie. Die uitdaging zorgt soms voor slapeloze nachten in ons Stadhuis (bij wijze van spreken dan). Daarom hebben we jou nodig: een gedreven Projectleider Energie-Infrastructuur. Word jij onze spil in dit cruciale project en zorg jij dat de lichten in Leiden blijven branden?"

Wat ga je doen als Projectleider Energie INFRASTRUCTUUR?

Wij van team Stadsingenieurs, verwezenlijken de dromen en ambities die we als gemeente hebben in de openbare ruimte, buiten op straat en in het park! We werken o.a. aan klimaatadaptieve wijken, hoogwaardige ontwikkel locaties als het Leiden Bio Science Park en de Stationsomgeving, leefbare biodiverse parken en comfortabele en veilige fietsverbindingen.

De ontwikkeling van de stad komt steeds verder onder druk te staan door problemen met de energievoorzieningen. Ook in Leiden is inmiddels sprake van netcongestie. Delen van de stad zijn door onze netbeheerder gecategoriseerd als oranje. We trekken samen met de netbeheerder op om de komende jaren tot een toekomstbestendig elektriciteitssysteem te komen. Onderdeel daarvan is een forse netverzwaringsopgave in Leiden, waarbij we als gemeente onze rol verder aan het uitwerken zijn. Een volgende stap is om een eigen inzet te organiseren waarin we technische aansturing, vakinhoudelijke kennis van het energiesysteem en data-analyse samen brengen. De doelen van dit team zijn overzicht te krijgen op de problematiek van netcongestie, verzwaringsprojecten van de netbeheerder te begeleiden en afstemming te zoeken met andere gemeentelijke programma's zoals als de warmtetransitie, opwekken van duurzame energie en besparen van energie.

Jij bent in de rol van Projectleider Energie-Infrastructuur (Netcongestie) de cruciale schakel tussen de gemeente Leiden en Liander. Daarvoor gebruik jouw leiderschapstalent om projecten aan te sturen gericht op het aanpakken van netcongestie. Jouw sterke communicatieve vaardigheden zorgen voor een vloeiende samenwerking met alle belanghebbenden en je fungeert als spil tussen de technische en maatschappelijke aspecten van onze energietransitie.

Dankzij jouw technische inzicht vinden we innovatieve oplossingen voor netcongestie en netverzwaring. Je anticipeert op risico's en garandeert dat we voldoen aan relevante regelgeving. Als drijvende kracht in de samenwerking met Liander help je ons beleid en procedures vorm te geven, waardoor je een onmisbare rol speelt bij het verwezenlijken van een energie-efficiënte toekomst voor Leiden.

Waarom kiezen voor deze functie?

 1. Als Technisch Projectleider verbeter en toekomstbestendig je Leiden's energie-infrastructuur, wat direct impact heeft op velen.
 2. Je werkt aan diverse technische projecten, van netwerkupgrades tot implementatie van innovatieve congestievermindering.
 3. Je werkt samen met professionals en experts, waarbij jouw vaardigheden cruciaal zijn voor het projectsucces.
 4. Wij bevorderen jouw groei en ontwikkeling binnen een levendige, innovatieve omgeving.

DIT KRIJG JIJ

Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.725, bruto per maand (schaal 11), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten of je kan gebruik maken van een NS businesscard.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
  • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
  • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
  • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
  • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).
  • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

Ga de uitdaging aan, navigeer Leiden naar een energie-efficiënte toekomst.

Dit ben JIJ

Jij hebt kennis van en ervaring met netwerkarchitectuur, telecommunicatiesystemen en infrastructuren. Bovendien heb jij sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief te communiceren met verschillende belanghebbenden.

Verder neem je mee

 • Minimaal een afgeronde technische HBO-opleiding, bij voorkeur in de richting van IT en Elektrotechniek, andere technische opleidingen zijn mogelijk ook relevant.
 • Aantoonbare ervaring als technisch projectleider, waarbij je complexe projecten succesvol hebt afgerond.
 • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden en een analytische mindset.

ONze afdeling

We stellen ons graag even voor: BOB: "transportschaarste (congestie) is zowel een acuut als een structureel probleem en ik vind het leuk om mee te denken over innovatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat wij als gemeente ons kunnen focussen op het behalen van onze sociale en duurzame ambities".

PIETER : "Ik vind het werk bij stadsingenieurs echt uitdagend. Het betreft realiseren van alle werkzaamheden die nodig zijn in de openbare ruimte. Het afstemmen met diverse in en externe partijen van initiatief fase tot en met de realisatie en overdracht aan de Beheerder. Ik houd van dit afwisselende werk en geniet van de voldoening als ik door die prachtige buitenruimte loop die ik heb helpen realiseren. Daar ben ik serieus trots op

TEAM STADSINGENIEURS is onderdeel van het Leids Projectbureau. Als Stadsingenieurs zorgen wij voor de inrichting en realisatie van de infrastructuur en de openbare ruimte van Leiden. Dat loopt uiteen van het voorbereiden en aanleggen van o.a. bruggen, wegen, tunnels, waterbergingen en riolering tot de openbare verlichting. Maar ook bijvoorbeeld complete stadsparken, ondergrondse parkeergarages en sportaccommodaties behoren tot onze werkzaamheden. Zo zorgen wij dat Leiden een prachtige stad blijft om te werken, studeren en wonen! Wil je meer weten over onze projecten in Leiden en ons team, kijk dan op de site van de gemeente, www.leidenzoektstadmakers.nl/projectbureau/ .

Energie gekregen van de functie? Zien wij een match dan nodigen we je gelijk uit voor een kennismakingsgesprek. Wacht dus niet te lang met solliciteren want we hebben je gewoon hard nodig bij ons team.

Als je nog twijfelt of eens wilt kennis maken onder het genot van een kopje koffie (of thee), neem dan contact op met , .

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Paul Stad, recruiter. Hij is bereikbaar op . De vacature staat open tot en met 31 december 2023

Leiden is levendig, sociaal en ondernemend. Het is dé stad van kennis en cultuur, met een rijke historie. Daar zijn we trots op. Hoe groot Leiden ook is, het is klein genoeg om er nieuwe ideeën doelgericht en slagvaardig uit te kunnen voeren.

Onze organisatie kenmerkt zich door een collegiale en open werksfeer, met veel ruimte voor vernieuwende ideeën en een verfrissende blik. Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk en pakken hun werkzaamheden zelfstandig en professioneel op. En elke werkdag is anders.

Hét kenmerk van ons werk is veelzijdigheid, en die veelzijdigheid vraagt om een flexibele manier van werken. Onze ambitie is om een wendbare organisatie te zijn die ook een goede afspiegeling is van diverse inwoners van onze stad.

De collega's van de gemeente Leiden zoeken mensen die met ons onze ambities waar te maken. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid.

Functie:projectleider energie infrastructuur
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Ga Goed Leiden via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Projectleider Energie-infrastructuur Ga Goed Leiden 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures