Vacature Projectleider Warmtetransitie

Projectleider Warmtetransitie in Zoeterwoude

Ben jij een bouwer? Bouw mee met ons!

Projectleider warmtetransitie

36 uur, maximaal € 5.725,00 (schaal 11)

Wil jij presteren in één van de meest actuele maatschappelijke onderwerpen van dit moment? Schakel jij soepel tussen stakeholders in een buurt en op stedelijk of regionaal niveau? En zorg je ervoor dat je de energietransitie verbindt aan andere opgaven in de wijk? Dan ben jij onze nieuwe collega!

Wat ga je doen als Projectleider warmtetransitie?
Als projectleider Warmtetransitie ga je aan de slag met het begeleiden en uitvoeren van projecten binnen het programma Energietransitie. Jouw voornaamste opdracht is het project Rijndijk Aardgasvrij. Waar nodig ben je ook eventueel inzetbaar op andere projecten. Je bent verantwoordelijk voor projectmanagement (GOTICK). Samen met je collega's focus je op realisatie van de doelen van het programma. Je adviseert directie en bestuur over jouw projecten. Daarbij ben je ons gezicht en aanspreekpunt voor provincie, alle betrokken gemeenten in de Leidse Regio, andere externe partijen en inwoners over de voortgang en kwaliteit van de projecten, werkzaamheden en resultaten!

Waarom kiezen voor deze functie?
Als Projectleider Warmtetransitie bij Gemeente Zoeterwoude krijg je de kans om een sleutelrol te spelen in de actuele energietransitie. Je leidt belangrijke projecten en fungeert als verbindende schakel tussen diverse stakeholders op zowel lokaal als regionaal niveau. Met creativiteit en strategisch inzicht zet je ideeën om in concrete acties, terwijl je geniet van de vrijheid en verantwoordelijkheid die de functie biedt. De aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, professionele ontwikkelingsmogelijkheden en de ondersteunende, hechte werkomgeving maken deze functie bijzonder aantrekkelijk voor ambitieuze professionals met een passie voor duurzaamheid en energietransitie.

Dit krijg jij
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.725,00 bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 11). Verder bieden wij jou:

 • een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten en de mogelijkheid om je auto te parkeren.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • De ruimte om jouw optimale werk-privé balans te vinden; je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past. Je krijgt faciliteiten inclusief een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per dag om verantwoord thuis te werken. Voor de dagen die je naar kantoor komt, ontvang je een reiskostenvergoeding. (Afhankelijk van waar je woont).

DIT BEN JIJ
Jij bent creatief, weet andere mensen mee te nemen in je enthousiasme en geeft sturing op een positieve manier. Creatieve oplossingen bedenken gaat jou goed af, maar je weet deze ideeën ook om te zetten naar een praktische uitvoering en anderen te overtuigen van de gekozen richting. Zowel op tactisch, strategisch en operationeel niveau kun jij moeiteloos schakelen en weet jij partijen te verbinden. Jij houdt je doelen helder in het oog en viert graag samen met je team de successen.

Verder vragen wij van jou:

 • Een HBO-werk- en denkniveau blijkend uit een afgeronde opleiding, bijvoorbeeld een opleiding ruimtelijke ordening, sociale geografie, industrial ecology of bestuurskunde. Of je hebt dat niveau bereikt door relevante werkervaring en vakgerichte opleidingen.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals het nationaal klimaatbeleid en de toekomstige Wet Collectieve Warmtevoorziening, kennis van energiesystemen en warmtebronnen en van openbaar bestuur (hoe een gemeente werkt).

ONS TEAM
Team Ontwikkeling Fysieke Leefomgeving valt binnen het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. Je directe collega's zijn beleidsmedewerkers en projectleiders. Wij zijn een groene, weidse, maar bovenal ondernemende gemeente. Een kleine enthousiaste ambtelijke organisatie, die korte lijnen heeft met het bestuur en waarin het contact met onze inwoners en ondernemers laagdrempelig is. Medewerkers hebben bij ons veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Wij kennen elkaar en zijn bereid voor elkaar in te springen. Het is daarom prettig werken bij de gemeente Zoeterwoude. Maar wij zijn ook een hechte organisatie. Zo lunchen we regelmatig samen (tosti donderdag!)) of lopen een ommetje en hebben ook veel lol. Dat is de kracht en charme van het werken bij gemeente Zoeterwoude. Wij discussiëren met elkaar over verschillende onderwerpen en zijn elkaars sparringpartner. Ook als het aankomt op niet-werkgerelateerde zaken zijn wij een team.

De waarnemend directeur Ruimtelijke Ontwikkeling aan het woord: Matthijs : "Als medewerker van onze gemeente krijg je alle vrijheid en vertrouwen om jezelf te ontwikkelen op je eigen werkgebied, maar ook daarbuiten".

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Enthousiast geworden? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou. Deze vacature staat langere tijd uit. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match, dan nodigen wij je zo snel mogelijk uit voor een gesprek. Dit betekent dat de vacature eerder gesloten kan worden. Wacht dus niet te lang met reageren!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Marlies Lammers, teamcoördinator Ruimtelijke Ontwikkeling, via .

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met via telefoonnummer .

TYPISCH GEMEENTE ZOETERWOUDE
Gemeente Zoeterwoude werkt met veel inzet aan haar dienstverlenende taken in een prettig informele sfeer.

Functie:projectleider / productleider
Startdatum:11-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:5725 – 5725
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Projectleider Warmtetransitie NLEx 11-11-2023

Bekijk ook andere vacatures