Vacature Vrijwilliger

Vrijwilliger in Zoeterwoude

Vrijwilliger Respijthuis Leidse Regio

Gezocht: vrijwilligers voor Respijthuis Leidse regio

Stichting Lumen Holland Rijnland is een onafhankelijke, regionale cliëntenorganisatie die zich inzet voor mensen die te maken hebben (gehad) met psychische aandoeningen, psychosociale problemen en/of verslavingsproblematiek.

Voor ons Respijthuis in Leiden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken.

Het Respijthuis Leidse regio is een kleinschalige logeerplek voor mensen met psychische problemen uit de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude. Op de tweede etage van een monumentaal pand in het centrum van Leiden kunnen vier gasten (maximaal 2 weken) logeren. Daarnaast bieden we ook plek om overdag in het Respijthuis te verblijven.

Het Respijthuis is bedoeld voor mensen met psychische problemen, die de behoefte hebben om 'even op adem te komen'. Aanleiding kan oplopende stress in de thuissituatie zijn, waardoor het risico bestaat dat de psychische en/of sociale problemen verergeren. In het Respijthuis kunnen gasten logeren en weer grip krijgen op herstel. Hierdoor kan een terugval of zelfs een crisis worden voorkomen. Het team in het Respijthuis bestaat uit (ervaringsdeskundige) vrijwilligers en vaste medewerkers.

Wat vragen wij?

In deze functie zorg je samen met een vaste medewerker voor de dagelijkse gang van zaken en een veilig klimaat binnen het Respijthuis. Hierbij hoort een gastvrij ontvangst, begeleiden van de dagelijkse (huishoudelijke) werkzaamheden, het bieden van een luisterend oor en waar nodig een ondersteunend gesprek.

Heb jij ervaringskennis op gebied van (herstel van) psychische/psychosociale/verslavingsproblemen en wil je deze ervaring inzetten om anderen te ondersteunen? Of ben je op een andere manier betrokken hebt bij mensen met deze problematiek, bijvoorbeeld als naaste of als student Social Work en (toegepaste) psychologie? En vind je het leuk om onze gasten gastvrij te ontvangen en een fijne sfeer te creëren in een leuke warme huiskamer? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De werktijden zijn van 9:00 tot 13:00 (ochtenddienst), 12:30 tot 16:30 (middagdienst) en van 16:00 tot 20:00 (avonddienst).

Wat bieden wij?

We bieden een uitdagende functie aan in een vernieuwende organisatie waar voldoende mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen. Lumen biedt scholing en intervisie voor vrijwilligers.

Zou jij het leuk vinden om als je als vrijwilliger in te zetten voor het Respijthuis Leidse Regio? Neem dan contact op met /Functie:vrijwilliger
Startdatum:1-4-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Lumen Holland Rijnland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures zoeterwoude
  2. Vrijwilliger Lumen Holland Rijnland 01-04-2024

Bekijk ook andere vacatures