Vacature Applied Plant Scientist

Applied Plant Scientist in Bleiswijk

Applied Plant Scientist

23.05.24

Weet jij wat we bedoelen als we het over metabolomics, microbiome profiling en computer vision algorithms hebben? Dan ben jij misschien onze nieuwe:

Applied Plant Scientist
Anthura wil vooroplopen in de sierteelt veredeling. Het is aan jou om de onderliggende processen van planteigenschappen beter te begrijpen om zo de genetica van onze rassen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de fysiologische aanpassingen op de teeltomgeving en de reactie op plantenziekten, plagen of gunstige micro-organismen. Je introduceert en past de eerdergenoemde technologieën toe in ons eigen R&D centrum of coördineert de uitvoering daarvan bij externe labs. Je vertaalt de resultaten van je projecten naar significant betere veredelings- of productiemethoden. Jouw werkveld is breed: van onder andere biochemische bepalingen van inhoudsstoffen en fysische metingen van robuustheid, tot de ontwikkeling van metingen van groei en kleur met camera's en sensoren.

Over Anthura
Anthura is wereldwijd de expert in de veredeling van anthuriums en orchideeën met meer dan 80 jaar ervaring. Onlangs zijn wij gestart met de veredeling van bromelia's. Met innovatieve technieken ontwikkelen wij duurzame rassen die via telers hun weg naar de consument vinden. Het zit in ons DNA om de lat steeds hoger te leggen. Door een gedeelde passie en een nauwe samenwerking - zowel intern als extern - zijn wij in staat de markt een stap voor te blijven. Alleen samen kunnen we het mooiste eindproduct creëren. Dit sluit perfect aan bij onze missie om de wereld mooier te maken en iedereen, waar ook ter wereld, te laten genieten van anthuriums, bromelia's en orchideeën.

Dit ben jij
Een pragmatische onderzoeker die we over precisie en nauwkeurigheid niets hoeven leren, en graag in het laboratorium én in de kas werkt. Je bent kritisch op je eigen werk, zelfstandig en beschikt over een gezonde dosis nieuwsgierigheid. De ideale kandidaat past binnen dit profiel en…

  • Beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
  • Heeft bij voorkeur een paar jaar ervaring als onderzoeker;
  • Kan gegevens en fenotypische variatie moeiteloos statistisch analyseren;
  • Heeft een passie voor planten en hun fysiologie;
  • Heeft een HBO- of WO-opleiding afgerond in de richting van Life Sciences.

Wie zijn wij
Je komt terecht in een dynamische, internationale omgeving. Binnen het bedrijf en de functie is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen inbreng. We vinden het bij Anthura ook belangrijk om naast het werk leuke dingen te doen met elkaar. Zo organiseren we team uitjes, hebben we regelmatig een vrijdagmiddagborrel, zijn er sportfaciliteiten en biedt de personeelsvereniging ook diverse activiteiten aan.

Nieuwsgierig
Ben je benieuwd naar de functie? Bel of WhatsApp dan met , , . Voldoe je niet aan alle functie-eisen maar denk je dat je wel iets kan toevoegen aan onze organisatie laat het ons ook dan weten. Jouw CV met motivatie kan je sturen naar

Een assessment is onderdeel van de procedure.

Nieuws

Melodia: 'een ras waar muziek in zit

' 22 april 2024 »

Neem contact op via:Functie:applied plant scientist
Startdatum:25-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Applied Plant Scientist Anthura International 25-05-2024

Bekijk ook andere vacatures