Vacature Manager Fysiek Domein

Manager Fysiek Domein in Leiderdorp

Manager Fysiek Domein - gemeente Leiderdorp

31-10-2023 56 keer bekeken

Werken als Manager Fysiek Domein in Leiderdorp: een unieke kans om met diverse disciplines en mensen samen te werken. Allen gericht op de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de openbare ruimte.

Maak impact door samen met 2 teamleiders en toegewijde collega's te werken aan belangrijke gemeentelijke programma's en projecten en te bouwen aan het mooie Leiderdorp.
Sta klaar om je te verdiepen in deze uitdagende projecten en een leidende rol te spelen in een dynamische omgeving.

WAT GA JE DOEN ALS MANAGER FYSIEK DOMEIN?
Als lid van ons managementteam speel jij een centrale rol in de aansturing van diverse opgaven binnen de gemeente. De opgaven en ambities zijn groot en veelomvattend en ze overstijgen vaak het fysieke domein. De druk op de gemeente en haar medewerkers is aanzienlijk. Jouw inzet is niet alleen beperkt tot de ca. 20 collega's van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Indirect geef je ook leiding aan vier teams binnen beheer en onderhoud.

Een stevige ontwikkelopgave. Dát is waar jij als ervaren en zakelijk manager in Leiderdorp voor komt te staan. Bouwen aan Leiderdorp, onze mooie organisatie, het fysieke domein, jouw team én aan een krachtig nieuw managementteam. De komende periode geldt als een transitieperiode, met nadruk op: samen zoeken, leren, bouwen, ontwikkelen én tot resultaat komen. Voor de doorontwikkeling is - incidenteel én structureel - budget vrijgemaakt. Meer hierover lees je in ons ontwikkelplan, wat je kunt opvragen bij onze recruiter Sandra Warmerdam, via .

Samen met de gemeentesecretaris en ons toegewijde MT werk je gedreven aan

 • De doorontwikkeling van onze organisatie;
 • het uitvoeren van het collegeprogramma dat gemeentebreed is vastgelegd;
 • het inzichtelijk maken van lange termijn ontwikkelingen en de impact ervan.

Jouw Impact:

 • Samen met de gemeentesecretaris en het MT uitvoering geven aan de ambities van ons college van B en W. Dit doe je met oog voor de lange termijn ontwikkelingen en effecten.
 • Stuur belangrijke programma's en (ontwikkelings)projecten aan en maak zichtbaar verschil op gemeentelijk niveau.
 • Jij gaat je bezig houden met het inrichten en beheren van cruciale werkprocessen waaronder planmatig realiseren, initiatieven en participatie. Zo bevorderen we de effectiviteit en innovatie.
 • Actieve relaties aangaan met externe en interne partners met als doel het waarborgen van de samenwerking en het nakomen van gemaakte afspraken en wederzijdse verwachtingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor personele aangelegenheden, zoals het voeren van persoonlijke ontwikkelgesprekken, werving & selectie en de personeelsformatie.
 • Samen met de teams en het bestuur prioriteiten stellen voor beleids- en operationele adviezen én het bestuur gevraagd als ongevraagd van adviezen voorzien.
 • Ook het in balans brengen van de opgaven en bemensing middels een uitvoeringsprogramma is een belangrijk thema in de organisatie.

Bovendien wordt jouw expertise onmisbaar binnen onze gemeentelijke crisisorganisatie. Je werkt samen met het Team Bevolkingszorg om cruciale crisisprocessen op gemeentelijk niveau te coördineren en uit te voeren.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?

 • Benut de kans om lange termijn ontwikkelingen vorm te geven en direct bij te dragen aan de doorontwikkeling van de organisatie.
 • Als één van de loco gemeentesecretarissen vervang je de gemeentesecretaris bij haar afwezigheid. Een mooie toevoeging aan je rol als manager.
 • Jij hebt een sturende rol als ambtelijk opdrachtgever en werkt samen met veel ambtelijk opdrachtnemers.

Wethouder Gebke van Gaal (Fysiek domein): " Gaan wij samen bouwen aan het Leiderdorp van de toekomst? Dan maak ik graag snel kennis!

"

DIT KRIJG JIJ

 • Een salaris van maximaal € 6.993,00 bruto per maand (schaal 13) plus een arbeidsmarkttoelage van max. 10%.
 • Een contract voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst.
 • Informele werksfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Voldoende parkeerplek.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ
We zoeken een zichtbare, benaderbare en daadkrachtige manager met lef die:

 • Beschikt over een relevante en afgerond WO-opleiding;
 • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring heeft binnen het fysieke domein;
 • deze ervaring heeft opgedaan binnen de overheid;
 • aanspreekbaar en betrokken is en een open communicatiestijl heeft;
 • een groeiende mindset heeft en vanuit die grondhouding het goede gesprek met collega's en bestuurders kan voeren;
 • wendbaar en resultaatgericht is met een sterk vermogen tot zelfreflectie.

Jouw Stijl:
Je hanteert een coachende en verbindende leiderschapsstijl en bent een stevige gesprekspartner die duidelijk en concreet kan communiceren over rollen, taken en verantwoordelijkheden. Je blijft stressbestendig en in balans, ook wanneer de druk hoog is. Samen met het MT houd je koers en stel je deze bij waar nodig; altijd vanuit vertrouwen en met oog voor de kwaliteiten en talenten van je team.

Jouw Impact:
Met jouw politiek-bestuurlijke en organisatiesensitiviteit ben je een cruciale schakel tussen verschillende ambtelijke en bestuurlijke niveaus. Je werkt opgave gericht en staat open voor feedback en nieuwe inzichten, om zo samen de gestelde doelen te bereiken.

Ben jij de perfecte match?
Heb je affiniteit met ruimtelijke ontwikkeling en wil je een actieve bijdrage leveren aan onze visie en ontwikkeling? Voel je je aangesproken door deze rol en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan maken wij graag kennis met je.

ONZE ORGANISATIE
Leiderdorp kent 12 resultaatteams en staat onder leiding van de gemeentesecretaris / algemeen directeur. Het managementteam bestaat uit drie managers, aangevuld met vier teamleiders, een directie-adviseur en een concerncontroller.

Het Fysiek domein houdt zich o.a. bezig met gebiedsontwikkeling en (beleids)ontwikkeling, beheer en onderhoud van water, groen, speelplaatsen, begraafplaatsen, afvalinzameling, riolering, wegen, straatmeubilair, civiele kunstwerken en verkeer. Het fysiek domein bestaat uit vijf teams:

 • ruimtelijke ontwikkeling en energietransitie (1 team);
 • team Leefomgeving en team Samen Infra (beheer);
 • team groenonderhoud en team reiniging & werf (onderhoud buitenruimte).

Daarnaast zijn het Milieu Educatie Centrum (MEC) en de Houtkamp (kinderboerderij, heemtuin en park) binnen het team Leefomgeving ondergebracht. Een serviceteam richt zich op kleine herstellingen in de openbare ruimte en heeft ook toezichthoudende taken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
We nodigen je van harte uit om te solliciteren via deze sollicitatiebutton . En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou.

Meer inhoudelijke informatie? Neem contact op met Marije Roos, Gemeentesecretaris Leiderdorp, via telefoonnummer . Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met onze recruiter , via telefoonnummer (en van 11 t/m 20 oktober met Sandra Warmerdam via ). Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.Functie:manager fysiek domein
Startdatum:30-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6993 – 6993
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Rijkswaterstaat via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Manager Fysiek Domein Rijkswaterstaat 30-10-2023

Bekijk ook andere vacatures