Vacature Manager HR en Organisatieontwikkeling

Manager HR en Organisatieontwikkeling in Leiden

Ben jij een verbinder? Verbind je aan ons!

Manager HR en Organisatieontwikkeling

36 uur maximaal € 7.659,00 bij 36 uur (schaal 14)

Als manager HR en Organisatieontwikkeling geef je richting aan de ontwikkeling en professionalisering van een nieuw gevormde afdeling met enthousiaste en betrokken professionals. Heb jij een scherpe visie op HR en organisatieontwikkeling en weet jij anderen daarmee te inspireren en te bewegen? Dan ben jij degene die we zoeken om ons nieuwe managementteam compleet te maken.

Wat is de aanleiding voor deze functie?
Het cluster Interne Dienstverlening en Advisering (IDA) is een nieuw bedrijfsvoeringscluster. Het cluster is onderdeel van de gemeente Leiden en werkt ook voor onze partners in de Leidse regio (gemeenten Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Holland Rijnland en Service Organisatie Zorg).

We zijn in ontwikkeling van een faciliterende naar een regisserende partner voor de bedrijfsvoering. Dit doen we door te werken vanuit de maatschappelijke opgaven van de (gemeentelijke) organisaties en eigenaarschap te tonen op de bedrijfsvoeringsvraagstukken die daarmee samenhangen. Ook willen we de slagvaardigheid van het cluster en daarmee de effectiviteit van de organisaties die we bedienen, vergroten.

Met het oog op deze ambities is de structuur van IDA gewijzigd. De nieuwe structuur bestaat uit 7 afdelingen onder aansturing van een afdelingsmanager. De manager HR en Organisatieontwikkeling is er daar één van. Binnen deze afdelingen komen er meerdere posities voor teamleidinggevenden, zodat er meer ruimte ontstaat voor aandacht voor de medewerkers.

Wat ga je doen als Manager HR en Organisatieontwikkeling?
Als manager HR en Organisatieontwikkeling ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en prestaties van de afdeling HR en Organisatieontwikkeling. Je geeft leiding aan de teammanagers van drie HR-teams (HR Beleid en Expertise, HR Advies en Recruitment, en HR Services, met in totaal ongeveer 50 medewerkers). Ook stuur je 8 organisatieadviseurs en werkprocesspecialisten aan. Met hen geef je vorm aan de ontwikkeling van de gemeente Leiden en bepaal je de prioriteiten. Je rapporteert aan de van het cluster IDA en maakt deel uit van het managementteam van IDA. We zetten in op de Leidse organisatieambitie met als kernwaarden integrale, ketengerichte samenwerking, wendbaarheid, professionaliteit en slagvaardigheid. Als manager neem jij daarin het voortouw en bouw je aan de samenwerking met afdelingen binnen en buiten IDA én met onze partners.

Je speelt een cruciale rol in het vormgeven van de organisatieontwikkeling en het HR-beleid om de doelen van de organisaties te bereiken. Dit doe je in nauwe samenwerking met de IDA, zodat zij het vakgebied goed kan vertegenwoordigen in verschillende overleggen, zoals het Directie Team Leiden (DT). Daarnaast fungeer je als belangrijke gesprekspartner voor de directie van de gemeente Leiden en de regiopartners (gemeente Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude, Holland Rijnland en Serviceorganisatie Zorg).

Belangrijk om te vermelden is dat de professionals van HRM en Organisatieontwikkeling/ Werkprocesmanagement (WPM) momenteel nog in verschillende afdelingen werken. Per januari 2024 worden deze afdelingen samengevoegd tot één afdeling HR en Organisatieontwikkeling. Het jaar 2024 staat daarom in het teken van de integratie van de dienstverlening en het op orde brengen van de personele capaciteit en kwaliteit passend bij de ambitie van de afdeling.

Waarom kiezen voor deze functie?
Deze functie biedt jou de uitgelezen kans om vanuit organisatieontwikkeling en HR bij te dragen aan de maatschappelijke opgaven waar de gemeenten voor staan. Door de regionale en politieke context word je in deze rol extra uitgedaagd om verschillende belangen bij elkaar te brengen om te komen tot een eigentijds HR beleid. Je gaat deel uitmaken van ons nieuwe managementteam. Met veel energie bouwen we aan de transitie van het cluster om de dienstverlening van IDA te versterken.

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 7.659,00 bruto per maand (schaal 14), op basis van een 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Leiden een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
 • Een organisatie met korte lijnen waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten. Of je kan gebruik maken van een NS businesscard.
 • Een sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners van de Leidse regio.
 • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • De mogelijkheid tot hybride werken, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overlegthuis kunt werken.
 • De beschikking over een mobiele telefoon en laptop.

Dit ben JIJ
Je hebt een duidelijke en mensgerichte visie op organisatieontwikkeling en HR en weet dit goed over te brengen. Je bent organisatiesensitief en doortastend en hebt een coachende en verbindende leiderschapsstijl. Daarmee bedoelen we dat je je medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid geeft vanuit vertrouwen. Je schept de condities zodat medewerkers hun werk goed en met plezier kunnen doen. Je inspireert, stimuleert en enthousiasmeert door voorbeeldgedrag vanuit de visie en kernwaarden van de organisatie.

Daarnaast vragen wij van jou:

 • Academisch werk en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde academische opleiding, richting organisatieontwikkeling, verandermanagement en/ of strategisch HR.
 • Aantoonbare ervaring in het richting geven aan organisatieontwikkeling en HR-beleid.
 • Ervaring met het werken in een complexe, veranderende politiek bestuurlijke omgeving; de regionale context met gelaagde belangen vraagt om politieke en bestuurlijke wendbaarheid en sensitiviteit.
 • Het vermogen om in MT verband proactief in te spelen op actuele ontwikkelingen en langere termijn opgaven.
 • Ruime ervaring met leidinggeven aan leidinggevenden en professionals.
 • Bekwaamheid in het leidinggeven aan verandering.
 • Een sterk ontwikkeld vermogen tot samenwerken.

Onze afdeling
De afdeling HR en Organisatieontwikkeling heeft als doel de organisatie- en personele ontwikkeling van de gemeente Leiden, de partnerorganisaties en haar medewerkers te bevorderen om de maatschappelijke opgaven te realiseren. De afdeling heeft als kerntaak om de organisaties te adviseren en faciliteren richting wendbare, professionele (gemeentelijke) organisaties. Belangrijke pijlers zijn aantrekkelijk werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid en het creëren van een optimale formatie en bezetting (strategische personeelsplanning). Daarnaast draagt de afdeling zorg voor de juistheid en volledigheid van personele informatie en de uitbetaling van de salarissen.

De HRM-dienstverlening wordt aangeboden aan de hele Leidse regio. De dienstverlening op gebied van organisatieontwikkeling en werkprocesmanagement (WPM) alleen aan de gemeente Leiden.

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Enthousiast geworden? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou. We zien je sollicitatie graag uiterlijk 17 december tegemoet. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 20 en donderdag 21 december. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match dan laten we je dit weten en nodigen we je alvast uit voor een gesprek op 20 of 21 december. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met , IDA, . Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer . Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.Functie:manager hr & organisatieontwikkeling
Startdatum:27-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:7659 – 7659
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Manager HR en Organisatieontwikkeling NLEx 27-11-2023

Bekijk ook andere vacatures