Vacature Medewerker Educatie

Medewerker Educatie in Leiderdorp

Ben jij een aanpakker? Pak uit met ons!

Medewerker Educatie

20 - 24 uur | maximaal € 4.052,00 bij 36 uur (schaal 8) | 17,05% individueel keuzebudget

BEN JIJ EEN TEAMPLAYER DIE GRAAG SAMEN WERKT AAN EEN NATUURLIJK & DUURZAAM LEIDERDORP? WIL JIJ EEN VERSCHIL MAKEN EN CONCRETE RESULTATEN BEREIKEN? DAN HEBBEN WIJ EEN MOOIE UITDAGING VOOR JOU! DE GEMEENTE LEIDERDORP IS OP ZOEK NAAR EEN MEDEWERKER EDUCATIE BIJ HET MILIEU EDUCATIEF CENTRUM (MEC) MET EEN SPECIALISME OP BIOLOGIE OF EDUCATIE EN EEN ACHTERGROND EN/OF STERKE AFFINITEIT MET NATUUR EN DUURZAAMHEID.

Wat ga je doen als medewerker educatie?
In de functie van medewerker educatie ontwikkel en organiseer je een afwisselend aanbod van activiteiten voor diverse doelgroepen. Je werkt dan ook veel samen met de andere medewerkers van het Milieu Educatief Centrum (MEC), Team Leefomgeving en collega's binnen de gemeente aan de gezamenlijke opgaven op het gebied van duurzaamheid.

De focus van de werkzaamheden in deze beschikbare functie ligt hierbij momenteel op klimaatadaptatie & biodiversiteit. Zo help je om duurzame groene initiatieven en projecten van collega's en inwoners tot bloei te laten komen. Daarnaast geef je af en toe natuur- en duurzaamheidslessen in het basisonderwijs en help je wanneer nodig een handje bij de coördinatie, organisatie en communicatie van ons aanbod voor de scholen.

Het MEC is de afgelopen jaren verschoven van centrum voor natuureducatie voor basisschoolkinderen, naar een duurzaamheidscentrum voor heel Leiderdorp. Het wordt het hoofdkwartier van duurzaamheid. Jij bent samen met je MEC collega's het gezicht van het centrum en daarmee het gezicht van duurzaamheid in Leiderdorp.

DIT KRIJG JIJ
Ons aanbod voor jou is een werkweek van 20-24 uur en een salaris van maximaal € 4.052,00 bruto per maand (schaal 8) o.b.v. een 36-urige werkweek. Verder bieden wij jou:

 • In eerste instantie een jaarcontract.
 • Een informele sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% bovenop je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Een gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • De opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming in je ziektekosten.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.
 • Een mooie werkomgeving aan de rand van park De Houtkamp, het groene hart van Leiderdorp.
 • Parkeren van je auto is bij ons mogelijk (gratis).
 • Een (gedeeltelijke) tegemoetkoming in de reiskosten.

Dit ben JIJ

 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en aantoonbare inhoudelijke kennis van en affiniteit met natuur, biologie en de duurzaamheidsthema's van het MEC en de gemeente. Een afgeronde opleiding op het gebied van educatie en/of biologie is zeker een pré.
 • Je hebt ervaring met het organiseren van (groene participatie) projecten, activiteiten, lesgeven en voor groepen staan.
 • Je vindt het leuk om zaken zelfstandig aan te pakken, maar ook om in teamverband te werken aan opgaven.
 • Je kunt goed organiseren, bent oplossingsgericht en hebt een flexibele werkhouding. Je bent pro actief en een echte door- en aanpakker.
 • Je bent creatief en communicatief sterk met een enthousiaste en open persoonlijkheid die mensen weet te raken en (ver)binden.
 • Je bent bij voorkeur per 8 januari 2024 beschikbaar.

ONS TEAM
Het MEC gaat voor een biodivers, natuurlijk en duurzaam Leiderdorp met bewuste en betrokken inwoners met handelingsperspectief en handelingsbereidheid nu en in de toekomst. Wij hebben 3 kerntaken: educatie, communicatie en participatie. We willen Leiderdorpers informeren, inspireren, motiveren en stimuleren op het gebied van onze duurzame thema's natuur & biodiversiteit, afval & grondstoffen, energie & klimaat, voedsel en water.

Het MEC-team is onderdeel van team Leefomgeving. Team Leefomgeving richt zich op een prettige en duurzame leefruimte voor onze inwoners. Samen met die inwoners én plaatselijke en regionale partners werken wij aan de duurzame en groene ambities die wij willen realiseren.

De organisatie kent 12 teams en staat onder leiding van de gemeentesecretaris/algemeen directeur. Het management bestaat daarnaast uit drie managers, aangevuld met 4 teammanagers, de directie-adviseur en concerncontroller. Domein Openbare Ruimte bestaat uit 5 teams en houdt zich bezig met ruimtelijke ontwikkeling (1 team), beheer (teams Leefomgeving & Samen Infra) en onderhoud van de buitenruimte (teams groenonderhoud & reiniging en werf). Denk aan gebiedsontwikkeling en (beleids)ontwikkeling, beheer en onderhoud van water, groen, speelplaatsen, begraafplaatsen, afvalinzameling, riolering, wegen, straatmeubilair, civiele kunstwerken en verkeer. Daarnaast zijn het Milieu Educatief Centrum (MEC) en de Houtkamp (kinderboerderij, Heemtuin en park) binnen het team Leefomgeving ondergebracht.

enthousiast geworden?
Solliciteer zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 3 december op deze vacature ter attentie van (). We nodigen je van harte uit om te reageren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega's en zijn oprecht benieuwd naar jou. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 6 december. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Marieke Weishaupt (medewerker educatie MEC) via . Heb je vragen over het sollicitatieproces, neem dan contact op met Bianca van der Weide (corporate recruiter) via . Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt. Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.
Gemeente Leiderdorp


Functie:medewerker educatie
Startdatum:27-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4052 – 4052
Uren per week:20 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met NLEx via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoeterwoudekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoeterwoudekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoeterwoude
 2. Medewerker Educatie NLEx 27-11-2023

Bekijk ook andere vacatures